Alla inlägg under december 2008

Av Louise - 27 december 2008 23:30

Nuuu ÄNTLIGEN har vi fått vinterdäcken! Imorrn ska dom på, sen är det Marieberg och mellandagsrean som gäller, och jag vågar påstå att Stefan är lika på som jag är! :) Jag kan lätt komma med en lång lista med grejer som jag skulle vilja ha råd att köpa MEN inte kan;


  • Ny digitalkamera
  • Ny mobil
  • Jeans, svarta + mörk denim
  • Tjocktröjor
  • Tights i grått och svart, två par alltså
  • En laptop :)
  • Nya BH:ar, i olika färger
  • Ny ansiktstvätt och dag/nattcreme
  • En mascara från Clinique

Synd att min budget inte håller för allt det där :P Jag älskar att shoppa, men för det intresset måste man ha en hel del av varan "pengar". Muppigt... och orättvist.


Nu ska jag övertala Stefan att spela MarioKart med mig, sen ska vi se Ett Päron Till Farsa kl 00:25.

Av Louise - 27 december 2008 13:23

Då var julen passerad för den här gången med. Som vanligt gick allt alldeles för fort.


Det blev fem dagar inklusive julafton hos mamma. Pappa kom på julaftonsmorgon och åkte under julklappsutdelningen på kvällen. Julbordet innehöll som vanligt enormt mycket mat så magen stod i 13 hörn hela kvällen sen, och allt var JÄTTEGOTT. En riktigt bra jul måsta jag säga att det var, självklart myckte tack vare att familjen var samlad. Elliot började löpa på självaste julafton dessutom.

Juldagen så var det iväg från Dylta på förmiddagen till Stefans familj + mormor, morfar och moster som också var där. Julbord och fika fick vi innan julklappsutdelningen. Elliot fick också julklappar; en filt och ett ben.


Igår på annandagen var vi bjudna till mormor och morfar på julbord. Det var en hel del mat då med; julbord, efterrätt i form av Charlotte-Rosé som jag aldrig sett eller hört talats om tidigare, men gott var det. Sen var det självklart tårta på det. Stefan hade namnsdag igår men var inte med till mormor, så han fick en jäkla massa tårta och grejer medskickat från mormor.


Idag är första normala dagen efter jul, vi har inga vinterdäck på bilen och kan ärför inte åka in till mellandagsrean som brukligt, utan kan bara sitta hemma och vänta på dom satans vinterdäcken. Vi kan ju hoppas att vi inte missar HELA rean. Jäkla elände! Just nu förbannar jag att vi bor i Hallsberg där man inte kan få skjuts av nån, och inte känner nån som kan ställa upp när det behövs! Jag har ju INGEN här!


Iallafall, trots att det är slut på julen nu så ska jag laga till julmat till oss idag som jag tänkte ska få räcka i ett par dagar. Jansson, revbensspjäll, kantarellstuvning, och köttbullar ska jag göra, och lägga in sill. Skinka och sillsallad fick vi av mormor, hon ville inte ha så mycket mat kvar med tanke på att det bara är hon som kan äta den. Jag är faktiskt inte trött på julmaten än! :)

Av Louise - 25 december 2008 21:57

Här kommer årets jul i bilder.

Av Louise - 24 december 2008 17:15

Vill bara önska alla vänner, bekanta och alla andra som läser min blogg, sällan eller ofta, en RIKTIGT ENORMT GOD JUL!!!

<3 <3 <3

Julbloggen får bli imorgon i efterskott, nu ska bara tas vara på julafton och pappas sällskap!

Av Louise - 23 december 2008 12:58

Imorse vid halv nio åkte mamma och jag in till stan för att köpa dom sista julklapparna. Efter lite åkande runt och uträttande av ärenden hamnade vi ÄNDÅ konstigt nog på Marieberg, som vi INTE skulle till. Vi fick iallafall gjort det vi skulle, även om jag mådde värre än piss hela förmiddagen. Nu ska mamma åka in till stan med Stefan och RIckard som också ska komplettera sina julklappssamlingar, men inte orkade upp imorse när mamma och jag åkte.

Jag ska koka skinkan och laga till revbensspjällen idag. Säkert en massa annat också. Nu ska jag gå och äta "frunch" med familjen, och sen ska jag ringa till Åsa!

Av Louise - 22 december 2008 23:59

Dan före dan före dopparedagen har följande sysslor tagits itu med:

  • Åkt till mormor och hämtat gran. Therese och jag hade ju redan sett ut en gran, men den var borta! Tom nödlösningsgranen som jag hittade på ungefär samma ställe var borta. Nån har ju varit där och tatt den! Mycket irriterande, och därmed fick vi ta den bästa granen vi kunde hitta, och den hade en omkrets på i runda slängar 5-6 meter! Den är allvarligt talat lika hög som den är bred... Nyckelordet för årets gran är väl "More is more".
  • Lagt in sillen. Gjorde jag :)
  • Mamma var hemifrån hela dagen och vallade mormor på stan, så jag fick ta en del julstädning också.
  • Tagit in och klätt granen! Här kommer en bild på "vidundret" :P Men fin är den iallafall, vilken gran blir inte det??

Av Louise - 21 december 2008 21:04

Nu är det inte långt kvar till julafton, bara tre dagar! Här har det julstökats hela dagen, ätits risgrynsgröt till adventsfrukost, städats och jag har nyss gjort julaftonsköttbullarna på 1800 g köttfärs, det tog nästan en timme!!! Nu vill jag inte rulla en köttbulle på minst 14 år! Men nån måste ju göra det, och det är jag som brukar vara "nån". Nu är det iallafall gjort! :)


Stefan och Therese är med mamma till Coop Forum och handlar den sista julmaten på Stefans bekostnad ;) Mamma hade nästan köpt allt redan när vi kom, utom lite småsaker, så det skulle Stefan ta. Att Stefan inte är här är största anledningen till att jag kommer åt datorn, han och Rickard sitter nämligen som två tokar och datanördar sig här inne i Rickards rum! Det är att umgås med familjen det, såhär innan jul när man gärna vill stöka lite tillsammans... :P


Therese och jag tog en långpromenad idag med hundarna, våran gamla favvisrunda här hemma, men jäklar vad igenväxt den är! Man undrar om det bara var Therese och jag som höll den stigen öppen "förr i tiden"...? :P Blött var det också, nåt förskräckligt! Dessutom har vildsvinen bökat upp ett jättestort område vid ett ställe efter stigen, det är jätteläskigt att gå igenom där! Man kan riktigt känna hur vildsvinen flåsar en i nacken... obehagligt. Pepsi som annars är så framåt ville prompt gå bakom matte. Det fick hon så gärna :) Hon och Elliot trängdes nästan för att kunna gå fot med matte båda två, sötnosarna :)


Vad som ska göras mer ikväll vet jag inte, eventuellt blir det iallafall en omgång Buzz Mega Quiz när dom kommit hem, och kanske en film. Sen ska nog jag hjälpa mamma mer med lite julbordsförberedelser, revbenspjällen ska tillagas och frysas in, och sillen skulle vi nog också göra ikväll eller imorrn så den får stå till sig ordentligt.


Nu ska jag surfa runt lite innan datatjuvarna kommer, kanske hinner med en omgång med Mahjong ockå ;)

Av Louise - 21 december 2008 00:14

Nu ligger jag ett dygn efter i bloggandet märker jag, men dt få gå! Nu är vi i Dylta och har idag inhandlat alla julklappar. Det är svårt att komma åt en dator med två datanördar (OCH två datorer iofs) i huset. Nu ska jag gå och lägga mig faktiskt!

Ovido - Quiz & Flashcards