Alla inlägg under december 2008

Av Louise - 10 december 2008 18:09

Idag har Therese och jag varit på Kullen med hundarna som planerat. Vi tog en skön skogsrunda och letade julgran, det är bäst att vara ute i god tid! Vi hittade varsin vi gillade, båda är jättefina och nu hoppas vi bara att vi hittar tillbaka till dem när det är dags att hugga.

Det var blött som bara den i skogen, och självklart lyckades Elliot blöta ner sig fullständigt från topp till tå, så hon frös ganska ordentligt sen. Då tyckte hon att det var bäst att Therese bar henne, hon tyckte nog inte att det var någon idé att fråga matte för då får man ändå bara gå själv. SÅ Therese konkade runt på en mycket nöjd Elliot där i skogen medans matte fick hålla i Tussi istället ;P


Mamma kom hit efter jobbet innan dom åkte vidare hemåt, så vi fick en liten pratstund. Det är ganska nervöst idag, Stefan ska enligt vad vi har fått höra få besked idag. Jag är så nervös att jag dör, men i ryggmärgen har jag känslan av att vi egentligen redan räknat ut att han kommer få gå. Usch och fy!


Nu har jag lagat mat och ska ta det lite lugnt en stund, jag somnade trots allt 4 inatt och vaknade 8, så liiite trött är jag allt. Det blir nog Zelda, för det finns inget på TV att titta på ikväll direkt. Vi får se om det blir mer bloggande ikväll(natt) när Stefan kommer hem, det beror väl lite på stämningen så att säga...

Av Louise - 10 december 2008 02:40

Det här med lång väntan på ett viktigt besked är totalt förgörande för sömnen har jag kommit under funn med dom senaste veckorna. Jag är inte ens trött! Jag ska gå och lägga mig nu iallafall, för imorrnbitti kl 9 kommer mamma med Therese och hundarna, mamma ska jobba i Hallsberg så Therese jag och hundarna ska åka till mormor och ta en promenad i skogen samt hämta kakor som mormor bakat till Beatrices födelsedag på söndag. Jag bad mamma ringa och väcka mig innan dom åker imorrnbitti, annars sover jag väl som en stock när dom kommer. Jag är kvällmänniska och har alltid varit, men att vara klarvaken kl 3 på natten är inte normalt! Inte för mig.


Nu när det ändå är den 10:de december vill jag passa på att gratta MALIN på namnsdagen! Grattis Malin, och alla andra Malin'ar, hoppas det väntar tårta som din snälla och husliga sambo gjort till dig av kärlek <3 när du kommer hem från jobbet imorrn eftermiddag! :) Det ska jag hålla tummarna för.


Nu ska jag lägga mig i den nybäddade sängen och försöka sova. Jag får läsa lite en stund, håller på med en riktigt bra bok just nu; "Hur intelligent är din hund?". Precis min smak på litteratur. Haha... Jag tycker att det räknas som att man "läser en bok". Eller hur???

Av Louise - 9 december 2008 17:11

Olle ringde i eftermiddag. Freyjas försäkring är flyttad till honom from idag. Det känns rätt ok faktiskt, sen slipper jag ju kostnaden också. Jag är så sugen på att åka dit och ta en ridtur, och samtidigt inte, för jag får sån otrolig mersmak av Freyja. Hon är den roligaste hästen jag ridit ever.

Jag har postat hennes vaccinationsintyg till Olle idag också. Han skulle kolla upp vad det är dags för för sprutor inför kommande tävlingar osv.


Elliot mår bättre idag och har ätit både kvällsmat igår och frukost idag. Maten börjar ta slut däremot så vi måste åka till ICA Maxi Stormarknad i Kumla, det är bara där dom säljer Magnusson, iallafall är det det närmaste stället.


Ikväll blir det bakning och diskning. Skulle behöva dammsuga också, men det är ju sååå tråkigt! Jaja, det måste göras i vilket fall, så det är skönast att få det överstökat. Tvätta behöver jag också göra, bläääh, men det är så svårt att få en bra tvättid! Det är ALLTID upptaget! Man måste vara ute i minst 4-5 dagar i förväg om man ska få mer än 2 timmar. Jag ska gå ner och kolla sen. Först får det bli lite uppvärmning med Zelda :)

Av Louise - 8 december 2008 23:45

Det blir ett till inlägg idag. Hallbo har svarat på mitt mail, det gjorde dom redan nån timme efter att jag skickat det, och dom tänker vänta ända tills TORSDAG med att gå till nästa i kön!!! Det betyder att dom snart väntat två veckor på oss. Man undrar ju liiite faktiskt; tycker dom att vi är ovanligt perfekta hyresgäster, ÄR dom bara så snälla i största allmänhet eller är lägenheten svår att hyra ut? Jag skulle tro att det är en kombination ;) Men allvarligt då, jag kan tänka mig att en lägehet som kostar 6200 i månaden innan kommande hyreshöjning inte är nåt som alla har råd med. Det har ju inte vi heller om Stefan inte får behålla jobbet! Då blir det till att skaffa en mycket lägre hyra än så. Men OM han nu får behålla jobbet och vi får lägenheten så blir det "bara" en dryg tusenlapps skillnad/månad. Inte SÅ våldsamt mycket med tanke på att vi inte lever på några marginaler (än så länge).


Jag har kommit in i en jobbig Mahjong-beroendeperiod tror jag. Det är ju ruskigt vad man fastnar för vissa spel i perioder och bara spelar spelar spelar (ok, nu snackar vi inte datanördsmaratonspelande utan kanske nån timme åt gången) för att sen inte spela just det spelet alls i långa perioder. Omväxling förnöjer :) Krångligt det blev när man försöker förklara nåt totalt onödigt och ganska obegripligt :P


Åsa, jag ska kolla med mamma imorgon vilken tid det är i kyrkan på lördag, jag vet att det är på kvällen nån gång, runt 18-tiden skulle jag tippa på, det brukar vara så.

Av Louise - 8 december 2008 15:28

Idag fyller Elliot 10 månader. Hon mår inget bra idag, Elliot, hon har kräkts galla här på förmiddagen och så var hon hård i magen i morse. Det måste vara nåt hon stoppat i sig, eller nåt som husse smygit till henne bakom ryggen på matte... :P


Jag har nyss skickat ett mail till Hallbo. Dom har varit så snälla och väntat på oss så det känns nästan pinsamt. Vi vill ju så otroligt gärna ha den lägenheten, men vi förstår ju att dom inte kan vänta och vänta och vänta, det står ju fler på kö efter oss såklart. FASEN vad jag hatar det här! Hade värsta mardrömmen i morse om att vi skulle flytta in i nya lägenheten, men så kom Stefan dit efter jobbet och sa att han fått sparken, och plötsligt befann vi oss i nån tom okänd lägenhet, alla våra saker hade tagits ifrån oss och allt vi hade var en laptop... som den där reklamen, kom jag på sen.

Stefan har gått till jobbet nu och börjar 16:00. Han vet inte om han får veta nåt idag eller om det blir på onsdag, eller kanske tom fredag, vem vet? Snart två veckor har iallafall gått, och vi är trötta på att vänta nu, nu vill jag bara veta hur det blir så man vet var och hur man ska vända sig! Stefan kanske måste börja söka jobb i Örebro, och jag söka till Komvux där istället för Hallsberg. Sen måste vi hitta lägenhet där också!


Idag ska jag baka bröd. Har tänkt göra det iallafall. Hamburgerbröd som man kan ha både till Hamburgare och som mackor. Lussebullar ska vi baka tillsammans så det får bli när Stefan är hemma. Att baka en massa kaffebröd och kakor känns inte ens kul, Stefan äter ju upp allt, så vi får ändå inget att bjuda på när det kommer besök (dom flesta som kommer på fika hos oss får ta MED SIG fikabröd, hur pinsamt är inte det?). Dessutom så fikar vi aldrig när vi är ensamma, och jag tål ju inte ens sötsaker.


Nu är det redan mörkt ute och det känns som att dagen just har börjat. Jag hatar den känslan!

Av Louise - 8 december 2008 00:24

Nu har jag julpyntat om här! Har haft rött dom senaste dagarna, men sen kom jag och tänka på varför stanna vid rött? Vi kör julgran också! Det är familjen Bergmans julgran årgång -07 som står modell. Tjusig va :)


Nattsuddandet har blivit en väldigt dålig vana den här veckan. Vi vaknade SÅ sent idag, och jag är inte trött på långa vägar än! Jag skulle kunna åka nånstans nu, hälsa på nån kompis eller ta en shoppingrunda, om det nu hade varit nattöppet på tex Marieberg. Sova ska jag definitivt inte göra, det dummaste man kan göra när man INTE är trött är att gå och lägga sig och tro att man somnar så småning om. Det gör man inte. Inte jag iallafall, jag ligger bara och vrider mig som en tok, i princip så mycket att sängen måste bäddas om morgonen efter :P Sen tar det minst 3 timmar att somna, huvudet börjar springa ifrån mig och tankarna blir helgalna och totalt okontrollerade.


Jag funderar lite på om jag ska söka till Sjuksköterskeprogrammet? För det krävs att kärnämnena är klara, och då skulle jag bli motiverad att få dem undanstökade! Jag skulle ju läsa ett ämne i taget på Komvux, och få det gjort! Jag ångrar så bittert att jag inte stannade och kämpade i trean av gymnasiet när magen började bråka med mig, men resterna blev helt enkelt för mäktiga! Och jag fick panik över stressen. Jag fungerar verkligen inte under stress! Inte när det gäller såna saker iallafall, praktiska saker är helt ok.


Nu kom jag på en sak som jag har glömt och skjutit framför mig, mamma påminde mig igår, jag måste ju in till USÖ och röntga handen! Fasen också, hade varit skönt att få det gjort innan jul! Jag måste fixa det nån dag snart, så fort vi fått hjälp med vinterdäcken. På tal om det så ska jag skicka iväg ett mail till Toyotacenter, omedelbums!


Resten av källen/natten/tills jag blir trött ska jag spela Zelda tror jag. Jag har börjat om med Twilight Princess, det är SÅ kul det spelet!

Av Louise - 7 december 2008 16:36

Idag är det fruktansvärt mörkt och dystert ute. Jag vill inte ens säga när vi vaknade! Hela dygnsrytmen blir fel när man inte vaknar av ljuset som ska skina in genom persiennerna. Man kanske skulle skaffa en såndär soluppgångsväckarklocka som börjar lysa sakta och stegrar i ljusstyrka när man ska vakna? Jag tror det skulle fungera mycket bättre än en väckarklocka på mig. Kanske skulle önska sig en sån i julklapp?


Idag är det andra advent. Jag har fortfarande inte hittat våran adventsljusstake, jag hittade den inte förra året heller! Jag måste leta igenom HELA förrådet tror jag, men det får faktiskt vänta tills vi vet om vi ska få flytta eller inte, i år hinner vi ju ändå knappt använda den. En sak som jag saknar såhär på adventsöndagarna är mammas julgröt till frukost. Det är en jätteviktig tradition för familjen Bergman att äta risgrynsgröt varje adventsmorgon + julaftonsmorgon. Jag har missat alla so far i år. Men inte nästa söndag, tredje advent, för då är det Beatrices 12-årsdag, och dagen innan det så är det luciafirande i kyrkan i Axberg med hennes skola, så vi kommer sova där lördag-söndag. Hos mamma alltså, inte i kyrkan :P


Just nu håller jag på med matlagning, har en potatisgratäng står i ugnen och ska gå och börja med fläskfilén som jag ska bräsera, sen ska vi ha wokgrönsaker till idag tror jag. Jag måste faktiskt berömma mig själv med att jag OFTAST är ganska duktig på att ha med grönsaker till maten. Det är både nyttigt och gott.

Av Louise - 6 december 2008 22:05

Hos mormor såklart i vanlig ordning. Åsa var jättegullig och hämtade upp mig och Stefan så vi fick åka med henne dit, det är inte lämpligt sommardäcksväder idag vill jag påstå!

Mormor hade som vanligt gjort 400 kg pepparkaksdeg, iallafall 2 fulla 4-litersbunkar. Det är lika mysigt att sätta igång varje år, MEN efter en stund tröttnar man på all pepparkaksdeg som finns både högt och lågt, för att inte tala om mjöldammet!!! Jag skämms nästan för jag bakade ovanligt lite i år... Stefan däremot var ganska duktig och bakade två plåtar till oss. Jag bakade mammas luciahjärtan, vill inte ha med för mycket pepparkakor hem eftersom dom oftast inte går åt. Ja, man skulle kunna säga att det varit en mysig och trevlig MEN intensiv och högljudd dag! Hoppas stackars Åsa inte fått tinnitus nu!! ;)

Till middag fick vi mammas omtalade medtagna fiskgratäng, den var HELT ok! Jättegod faktiskt. Jag brukar inte gilla fiskgratäng så väldans mycket, inte den typen av fiskgratänger, men den här var god. Mormor hade funnit upp nån slags potatisgratäng/köttfärslimpa med inbakade ärtor... spännande kan vi kalla den. Förstås blev det en massa fika och kakor också.


Nu när man kommit hem och satt sig ner såhär så känner jag mig trött! Och hungrig! IGEN! Jag skulle gärna ta en nötbiff med bearneise nu... och klyftpotatis! :) Men det blir nog mackor. Kanske varma dubbelmackor och en film. Det blir bra!


*Åsa, du har tillåtelse att spara dessa bilder som! :)

Ovido - Quiz & Flashcards