Alla inlägg under december 2008

Av Louise - 5 december 2008 19:21

FORTFARANDE inget besked!!! På måndag är sista chansen om vi ska ha chans på lägenheten.  Man kan bli förbannad för mindre!


Stefan och jag har nyss ätit fredagsmiddag. Panbiffar, potatis, sås, stekt lök, kokta morötter och lingonsylt. Nu är vi grymt sugna på godis, men utan vinterdäck på bilen i det här väglaget så går det inte att köra, och ingen av oss är direkt supersugna på att GÅ till Ica...


Imorrn ska vi baka pepparkakor på Kullen. Åsa och Gutav ska med, och familjen såklart. Förhoppningsvis har den mesta snön och halkan tinat bort då så vi kan köra med våran bil, annars tänkte jag nästan fråga Åsa om vi kan vara så fräcka och be henne hämta upp oss... Men det löser sig nog.


Nepp nu måste vi fixa nåt sött att äta!

Av Louise - 4 december 2008 23:30

På plats hemma i Hallsberg igen. Idag har det blivit vinter igen! När vi vaknade imorse var det riktigt bra med snö ute, rena vinterlandskapet! Snö på träden och allt. Hundarna har haft jättekul i snön på förmiddagen, Elliot var helnöjd med den pudriga snön som yrde omkring henne :)


När mamma kom hem från jobbet vid fyratiden åkte vi till Marieberg jag, mamma och Therese. Där mötte vi upp Åsa och gick en vända. Jag köpte benvärmare, ny foundation, hårnålar och ett par tights. Tightsen fick jag mer av Therese än köpte, så tack Therese! :) Efter Marieberg blev jag hemskjutsad av mamma, kom hem till en TOM lägenhet, jag hade totalt glömt bort att Stefan var på julbord inne i stan. Han kom iallafall hem typ 3 minuter efter mig. Inget besked om jobbet än tyvärr. Sen har jag satt upp ny gardinstång i sovrummet (som jag fick av Åsa, gardinstången alltså, sovrummet ingick i hyreskontraktet :P) och det blev mycket bättre än innan, tillfredsställande värre med likadana stänger i alla fönster i hela lägenheten! *Nöjd* Kvällen har vi spenderat framför en film, Asterix och Kleopatra "på riktigt"/otecknat.


Nu ska jag springa ut med Elliot på kvällskisseri, sen ska jag glo på Scrubs och sen är det sovdags tror jag. Är så trött ikväll för ovanlighetens skull!

Av Louise - 3 december 2008 14:50

...och fortfarande inget besked. Igår fick Stefan en sketen liten lapp med sig från Facket där det stod lite info, men inget matnyttigt alls. Det man vet nu är att det är 300 anställda i hela Sverige som får gå,vRv 49 visstidare, och facket skyddar sina medlemmar i första hand såklart. Stefan borde ligga bra till, men vi hoppas absolut ingenting. Hallbo är bara för underbara, dom har gett oss extra tid att lämna besked så vi får vänta ända tills måndag med att höra av oss. HOPPAS bara att vi fått besked tills dess! Dom verkar vara så himla trevliga på Hallbo, alla jag har träffat! Åh vad vi vill ha den lägenheten!!! Har förresten fått ett förslag från ÖBO idag, redan, en tvåa med balkong i Rosta, Västra Vintergatan. Men det är fler i kö och jag och Stefan har hittills samlat ihop till blygsamma 2 poäng så vi är nog chanslösa i det loppet! :P


Idag ska jag med mamma in till Linde, är i Dylta nu. Sen kommer kanske Åsa ikväll igen och fikar med oss, SÅ kul att vi ses regelbundet! Mamma och jag ska vara i Linde kl 16:30 så det blir sent fika, men ju senare desto mysigare brukar vi kalla det ;) Nu ska jag tvätta håret för det står på ända vill jag lova, det är all spray jag använde igår för att få upp hela frillan i en hästsvans, inkl luggen. Ibland måste man bara bli av med allt hängande hår en stund och andas :P

Av Louise - 1 december 2008 22:59

Inget besked idag heller. Vi hålls verkligen på streckbänken vill jag lova! Hur svårt kan det vara att berätta för dom stackarna som får gå att dom får gå? I princip varenda kotte på Ahlsell är ju döoroliga nu. Stefan trodde att dom skulle få veta på TORSDAG. Det enda vi vet mer om idag är att det antagligen är fler än väntat som får gå. Så risken blir större och större. Jag har faktiskt skrivit in oss i kö på ÖBO idag. Det är bäst att skicka ut tentacklerna åt alla håll, och ser vi realistiskt på det hela så blir det svårt för Stefan att få ett liknande jobb här i Hallsberg. Det är i Örebro han har lite chans till jobb. Det svåraste var att välja 5 områden man är intresserad av, så Åsa, hjälp! Var ska man bo? Vi valde iallafall Lillån, Ölmbrotorp, Centrum och Mosås. Men det är fullständigt förhandlingsbart! ;) (Det verkar ha blivit nån bugg eller nåt för jag kommer inte åt att kommentera hos dig ikväll). Oron fortsätter iallafall.


Igår var det första advent och vi var på adventsfika hos mamma. Jag alltså, inte Stefan. Åsa tog jag med mig från stan i förbifarten, och Elisabet och Björn hade redan kommit när vi kom fram. Mamma hade bakat lusselängder och en saffran/chokladkaka, OCH små laktosfria varianter till mig, Åsa och Rickard. <3 Mamma bakade extra till oss :) Vi hade jättetrevligt och kom väl därifrån framåt halv tiotiden. Sen fick jag en adventspresent av Åsa!Jättesöta tomtar!!! :) Elliot är döförtjust kan jag säga, men hon har inte tillåtelse att använda dem som gosedjur! Jag får nog ställa dom ganska högt tror jag, köksbänken i fönstret hade jag tänkt :)


Idag har jag mått piss, jag har varit så nervös så att jag har haft riktigt ont i magen. Helt i onödan, för väntan är inte över än. Tvättat har jag gjort också, och hämtat upp julgardinerna och ljusstakarna. Imorrn ska jag stryka gardinerna och sätta upp dem. Vi kom fram till att vi behöver lite mysfaktor i allt elände. Sen har vi varit och pratat med en bekant till Stefan som hjälpt oss med sommardäck till mormors bil. Han ska fixa vinterdäck till oss så det känns jättebra! Han var bara tvungen att känna och klämma lite på fälgar och kolla storlekar osv, så skulle han höra av sig när han har tid att hjälpa oss, vi kan ju knappast få loss dom gamla däcken från fälgarna själva... Tack och lov att det faktiskt ibland finns hjälpsamma människor omkring oss!


Imorrn kommer mamma och hämtar mig, jag ska med henne till Linde på onsdag, och jag kan ju inte köra bilen förrens däcken är bytta så jag tvingas åka snålskjuts på mamma. Tyvärr. Så jag hoppas att Stefan slipper få ett jobbigt besked när han ska vara ensam ända till onsdag kväll. Jag funderar på att följa med mamma nästa vecka istället, när allt det här är över och vi åtminstone har fått ett besked. Jag vill ju vara här nu, Stefan har ju ingen annan att prata om sånt här med.


Nu sover lilla Elliot efter våran kvällspromenad. I sängen som är full av IKEA kassar med ren tvätt som jag måste vika och hänga in nu *suck*. Ska ringa till mamma nu tror jag och snacka om imorrn.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards