Alla inlägg under januari 2009

Av Louise - 10 januari 2009 01:07

Är kvar hos mamma i Dylta ikväll. Jag skulle egentligen ha åkt hem och kollat på film med Stefan och inviga nya TV:n, men det är så kallt och halt ute, plus att Åsa var här ikväll och jag "råkade" ta ett glas vin. Jag blev så sugen på det ikväll.

Åsa var som sagt här och åt ost och skinksås med oss, sen drack vi förstår té och kollade lite på Björn Gustavsson <3 han är tamejfan OTROLIG den människan! Man kvider av skratt. Beatrice lurade med Åsa på en Mariokart turnering också, så stackars Åsa fick köra hem mitt i natten! Och halt är det också. *Oroar mig*


Nu ska vi kolla lite på TV eller film, jag minns inte om jag skrev det i det tidigare inlägget men vår gamla TV blev verkligen enorm i mammas vardagsrum! Den kändes INTE så stor hemma hos oss. Sen efter vad det nu blir för film så är det sovdags för jag åker hem imorrn förmiddag.


Just ja, Therese såg tre vildsvin på tomten ikväll! Hon skulle ta ut Tussi och kissa, släppte ut henne lös som vanligt och fick syn på nåt som hon trodde var "tre tjocka rådjur", kallade in Tussi innan hon hann se dem och kom infarandes och vrålade... Vi tittade såklart ut genom fönstret, och där ute på åkern precis utanför tomten vandrade 3 vildsvin iväg. OTÄCKT! Hade det varit Pepsi hade hon satt efter dem, det lovar jag.

Av Louise - 9 januari 2009 13:33

Idag är jag INTE glad på min mage. Jag hatar den verkligen! Den sabbar allt för mig och styr mitt liv. Mamma är ju som hon är så hon fick nog och ringde sjukvårdsupplysningen och fick prata med en sjuksköterska som verkade ganska säker på att det är IBS jag har, precis som jag själv trott hela tiden. Nu ska en remiss till mag-tarm fixas, så jag får väl snällt gå iväg och ta för mig av dom mysiga undersökningarna det antagligen innebär. Just nu skiter jag i att tänka på det för jag är sååå trött på det här!


Pratade med Stefan nyss och TV:n hade kommit imorse, så nu låg han och kollade på TV och hade STÄNGT AV DATORN (!?) minsann.


Nu kommer familjen så nu måste jag dra... :P


GRATTIS PAPPA PÅ FÖDELSEDAGEN!!!

Av Louise - 8 januari 2009 14:18

Idag har jag städat, städat och städat. Hyllan blev jättebra som vitrinkåp om jag får säga det själv. Är klar med städandet nu, och dt är bara det jobbigaste kvar; det som ska konkas ner i bilen... :( Jättetungt och jättejobbigt ju.


Stefan sover fortfarande, eller ligger kvar i sängen iallafall. Jag funderar på om jag kanske skulle sätta igång med nån form av matlagning innan han ska iväg och jobba. Min mage kurrar som bara den. Jag vet att jag är hungrig, don't rubb it in my face!!!


Ikväll åker jag hem till mamma med TV och lite andra grejer, lämnar Elliot där och sticker iväg till Åsa. Vi ska ha myskväll och dricka té och prata :) Finns det nåt roligare tro? ;) Jag älskar att prata... Iallafall när man har nån vettig att prata med.


Nu måste jag sätta igång med maten. Lägger in en bild på vårt "nya" vardagsrum senare.


Jag vill skänka en extra tanke till Berit med Hedvig idag, och hoppas på det bästa!

Av Louise - 7 januari 2009 18:47

Jag tar en paus i kaoset och bloggar lite. Håller på att försöka plocka isär våran enorma TV-hylla, den ska delas på tre och sättas ihop igen på ett nytt och påhittat sätt. Vi ska behålla själva vitrindelen och kasta bort tv-bänken och hyllorna. Det kommer nog bli bra, men det är svårt att fixa själv! Stefan jobbar och slutar ju inte förrens  tolv inatt så jag får snällt vänta... det är själva tippandet av hyllan jag behöver hjälp med, jag är så rädd att tappa den eller slinta så den åker i golvet och tår eller andra exremiteter kommer ivägen. Vi måste få det gjort idag eftersom jag åker imorrn, med TV:n som mamma ska ha och passar på att slänga hyllorna i grovsopen där mamma bor, alternativt lämnar det hos mamma som ved :) Sen på fredag när TV:n kommer måste det ju finnas nånstans att ställa den! Så allt måste fixas ikväll, imorrn kommer det vara alldeles för mycket att göra med packning, bära ner den AStunga TV:n som mamma ska ha till bilen, laga mat och annat sånt nödvändigt. Jag kanske skulle försöka själv en gång till... hmmmm, Jag har så svårt att hålla mig stilla när jag håller på med nåt, jag vill helst att allt jag tar mig för ska bli klart absolut genast! Otålig tror jag det kallas... :P


Idag har vi ätit tonfisksås och tagliatelle (Therese ÄLSKAR tunacastrull, så na-na-na-na-na-naaa ;P) och det blev lite över till mig för ikväll också, vilket jag nyss har glufsat i mig. Jag är proppmätt nu, och det kanske passar ganska bra för då orkar jag inte ta mig för och göra nåt dumt, som att då exempelvis försöka lägga ner hyllan alldeles själv ;D


Elliots mamma Be'Löfs Cajsa har kommit med på Championsidan på SLHK's hemida nu :) Jag skickade in bilden igår, men jag kom ju på att Berit har ju fler Champions, så vi får fixa fler bilder. (Bilderna ligger under "Galleri" - "Champions" på hemsidan) Kolla! :)


Nu ska ag ta och spela lite Mario Kart, och sen ska jag diska. Åh vad sakta tiden går idag! Sen är inte TV-antennen ocjh boxern inkopplade så jag får ingen TV ikväll att fördriva tiden med... Jag skulle ju kunna koppla in det som det står, men det känns så onödigt...

Av Louise - 6 januari 2009 22:35

Idag fick vi ett samtal från Stefans mamma som har en bekant (han som fixade våra vinterdäck) som skulle hyra ut ett hus. En liten villa som ligger i samma område som Stefans familj bor. Vi fick komma på typ 10 minuter och titta, och den var jättefin och ganska lagom till oss. Den enda nackdelen som jag känner är att det var inrökt i huset. Vi har ju bott i en lägenhet, vår första, som luktade AP-illa av cigarettrök, och jag är INTE sugen på att bosätta mig så igen. ALLT stank när vi bodde där, hur mycket jag än städade, vädrade  och använde starka rengöringsmedel, luftfräschare, doftblock och doftljus. Kläderna, möbler, håret, ALLT! INTE IGEN!


Efteråt var vi in till IKEA, men den TV-bänken vi tänkt köpa var såklart slut, så vi köpte en Expidit-bänk i svartbrunt (vi som hade tänkt Lack i ek) som vi ändå kan ha användning för sen om vi inte behåller den som TV-hylla, den är ju rätt så hög jämfört med "vanliga" TV-bänkar. Sen handlade vi lite på Willys och fixade till hamburgare när vi kom hem.


Nu sitter jag och pratar med Åsa på msn, ska snart gå och kolla på film med Stefan när han är klar med vad fasen han nu håller på med vid datorn, nåt med WOW var det iallafall.

Av Louise - 5 januari 2009 15:59

Har precis kört Stefan till jobbet. Han var inte jättelycklig över att jobba idag, och det kan jag absolut förstå, första dagen efter ledighet är alltid lite av en ångestladdad pina :P Det är kallt idag också, så det blev en del rut-skrapande... som jag hatar att skrapa bort kall is från rutorna! Stefan var bussig och tog hand om det så jag slapp, iallafall för den här gången.


Idag ska jag ta hand om en massa grejer, på fredag kommer nya TV:n, och på torsdag åker jag till mamma så jag har bara dom här dagarna nu att förbereda vardagsrummet på ett lämpligt sätt. Idag ska jag ta bort granen (den är sååå i vägen) och plocka ur TV-hyllan och sortera och städa allt innehåll ordentligt. Imorrn eller på onsdag ska vi in till IKEA och på torsdag tar jag med den "gamla" TV:n till mamma så den kommer ut härifrån. Det är mer jobb än man tror faktiskt.


Det blir ingen promenad för Elliot och mig idag, hon fryser så hon skakar, MED täcke, så fort vi är ute. Hon blir helt stel och bara står och huttrar med höjd rygg och ena tassen lyft. Stackarn! Jag fryser också, så vi väntar lite med promenix.


Nepp nu är det bara att sätta igång. Ska bara ringa till Therese som nyss ringde och var hysterisk för att utomjordingar had ekommit och agit hennes sim... *LOL* jag trodde att nåt hade hänt som hon lät i telefonen, tills hon lyckades kvida fram att det bara var ett spel hon pratade om... *suck* Jag har ju sagt till henne att hon ska passa sig för att sitta och kolla på stjärnorna med simmarna, för då kan sånt hända...

Av Louise - 4 januari 2009 23:59

Idag har jag bara tagit hand om födelsedagsbarnet. Jag började morgonen (kl 11... :P) med att färdigställa tårtorna, diska och dammsuga hela lägenheten. Det blev klart lagom till Stefans familj kom, även fast dom fick vänta nån timme för att tryffeln till tårtan skulle stelna, men lite svinn får man räkna med ;) Det blev 2 st franska chokladtårtor (ur "den rutiga" bakboken, "Sju sorters kakor"). Det är alltid samma tårtor, år efter år, men Stefan älskar dem och vill bara ha dem så jag gör dem, ÄVEN fast jag själv inta kan äta av dem. Snällt va...? Det blev hur som helst nästan en hel tårta kvar eftersom vi blev färre än väntat, så är det någon som är sugen på en bit tårta och klarar av en hel massa choklad, välkommen! ;)


När alla åkt hem ikväll ställde vi oss och lagade mat, det blev sent, men vi (eller JAG som INTE smällt i mig typ 4 tårtbitar) var vrålhungriga! Det blev potatisgratäng, bräserad fläskfilé och sås, det vanliga som Stefan alltid väljer när han får bestämma :) Jag klagar inte, för jag tycker också det är vansinnigt gott! Jag tror faktiskt att jag ska gå ut och nalla lite potatisgratäng igen när jag bloggat klart...


Mamma och dom var såklart också här ikväll, och hon ska minsann gå på bal på slottet imorrn!!! FUSK ELLER??? Det var nån tandhygienistpryl tror jag, men jag uppfattade inte i vilket sammanhang... hm. Nåja, vad är en bal på slottet.... ;)


Vi är grymt arga på "H" nu, fick ett väldigt otrevligt mail av M idag, nu ska vi fan härifrån fort som bara den! Vill inte ha med dem att göra nåt mer. Vi har sett en tvåa på Ängvaktarvägen i NA (eller mamma såg den) igår, så vi mailade till Hallbo igår och frågade varför vi inte tillfrågats, vi står ju trots allt i kö. Blir det nobben där så tänker jag börja göra intresseanmälningar på varenda lägenhet i Örebro, om det så är 150 personer före i kön! Vi måste ju för sjutton härifrån!


En trevlig sak vi har att se fram emot i veckan är ett besök på IKEA. Vi ska köpa TV-bänk och soffbord. Det är så kul att gå på IKEA, och det händer inte SÅ ofta att Stefan är intresserad av att åka dit med mig... Men nu lockar ju den nya TV:n, så då är det annat ljud i pipan minsann! Det blir nog en total makeover av vardagsrummet, med ordentlig ommöblering (igen).


Nu ska jag lira lite Mariokart, Stefan och jag har nyss kört den långa kuppen, den andra dosan gick sönder idag så vi har bara en nu... :( Vi turades om på banorna, och jag fick såklart ALLA tråkiga :P Nu spelar iallafall Stefan WOW, så jag får spela själv en stund fram till sängdags.


Vet ni förresten hur KALLT det är ute? Näsborrarna fryser ju för tusan ihop när man andas!!! BRRR!!!

Av Louise - 4 januari 2009 01:31

Nu är det sådär sent igen! Vi kom inte hem så sent, vid 22-tiden, det var trevligt hos Malin OCH hon lärde mig ett kort-trolleritrick :) Det ska testas framöver.

När vi kom hem fanns det ingen parkering, helt fullt var det, förutom längst ner, där hade det funnits plats om inte idioten som ställt sig där parkerat över TVÅ platser... *förbannad* Jag blev så trött och arg på det här, det händer ju jämt, så jag skickade ännu ett gnällmail till "H" och bad dem informera lite om var man ska parkera när besökare ockupperat alla platser, trots att dom parkeringarna ingår i hyran. Just nu står bilen utanför porten, och där kan den ju inte stå! Jag har kollat ut från balkongen ett par gånger men det är fortfarande fullt, ska kolla igen när jag bloggat klart, sen vill jag faktiskt sova! Elände...


Jag har lite saker kvar att göra imorrn; dammsuga, baka moccarutor och göra färdigt tårtorna. Så ska ju Stefan ha frukost på sängen med, så då kommer jag väl upp iallafall ;) Jag måste nog gå upp 9 om jag ska hinna...


Nu ska jag försöka flytta bilen, sen är det sängen.

Ovido - Quiz & Flashcards